Blizzard gaat echte namen gebruiken op de officiële fora. Daarmee wil de gamefabrikant trollen en scheldpartijen beperken. De nieuwe identificatie wordt mogelijk gemaakt met Real ID. Het bedrijf voerde dit onlangs in als een soort vriendennetwerk op Battle.net. Dat laatste is het netwerk waarop de games van Blizzard online worden gespeeld. De stap is opmerkelijk […]


Blizzard gaat echte namen gebruiken op de officiële fora. Daarmee wil de gamefabrikant trollen en scheldpartijen beperken.

De nieuwe identificatie wordt mogelijk gemaakt met Real ID. Het bedrijf voerde dit onlangs in als een soort vriendennetwerk op Battle.net. Dat laatste is het netwerk waarop de games van Blizzard online worden gespeeld.

De stap is opmerkelijk voor een gameproducent. Bij online games worden al sinds mensenheugenis bijnamen gebruikt op fora en in het spel. Al heeft die anonimiteit ook nadelen. Zo hoopt Blizzard naar eigen zeggen de flamewars (scheldpartijen) en trollen (mensen die nutteloze discussies starten of aanstoken) terug te dringen.


[related_article id=”158578″]

Het is vooral uitkijken naar de reactie van de spelers op Battle.net. Zij konden tot nu toe vrijwillig gebruikmaken van Real ID. Maar een vorm van controle op de echte namen lijkt er niet te zijn.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.