Nieuws

HTC Wildfire

Vergeet het klassieke mobieltje, tegenwoordig koop je een smartphone. Maar welke kies je? Voor wie het een beetje betaalbaar wil houden, lijkt de HTC Wildfire op papier een aantrekkelijke optie. Het scherm blijkt echter een ware spelbreker te zijn.

Natuurlijk willen we allemaal een Apple iPhone 4, of een Google Nexus One. Het zijn zonder twijfel de coolste en wellicht ook beste smartphones van het moment. Eén probleem echter: je moet er behoorlijk veel duiten voor neertellen.

Gelukkig hoeft een smartphone heus geen 500 euro of meer te kosten. Zo heb je de uitstekende HTC Legend al voor ongeveer 400 euro. En het kan nog goedkoper: met de Wildfire vult HTC het prijsgat op tussen 200 en 300 euro. Daar zat overigens ook al de Tattoo van hetzelfde merk.

[related_article id=”158901″]

Opvallend licht
Kijken we naar de specificaties, dan kun je niet anders dan concluderen dat de Wildfire opvallend veel mogelijkheden biedt voor zijn 259 euro. Eigenlijk neemt hij grotendeels de specificaties over van de duurdere Legend, waaronder de vijfmegapixelcamera en het RAM-geheugen.

De behuizing van de Wildfire combineert dan weer kenmerken van Googles Nexus One (ingebedde toetsen), en de HTC Desire en Legend (optische trackball). Op de laatste pagina van deze review vind je een overzichtstabel met daarin de belangrijkste specificaties van de HTC Desire, Tattoo en Legend.

De Wildfire is met z’n 118 gram ook opvallend licht, en dankzij een 3,2 inchscherm laat hij zich zonder moeite in de broekzak glijden. De achterzijde van deze smartphone is deels voorzien van een antislipafwerking.

 

De HTC Wildfire is een van de goedkoopste Android smartphones van het moment

De fraaie mix die de Wildfire biedt zou een erg gewilde smartphone kunnen opleveren. Maar na het aanschouwen van het lcd-scherm hebben we eerder het gevoel met een Frankensteincreatie te maken te hebben. Toegegeven, de helderheid is oké, en het scherm reageert verrassend vlot op vingerbewegingen. Maar op alle andere vlakken gaat het wat ons betreft helemaal onderuit.

Om te beginnen is de resolutie gewoonweg veel te laag voor een scherm van deze grootte (3,2 inch). Je kunt bijna de pixels tellen. En dat heeft zijn gevolgen: tekst ziet er niet scherp uit, en vooral scrollen door webpagina’s vereist een constante pinch-to-zoom-actie.

Om je een idee te geven van de belabberde kwaliteit, hebben we foto’s gemaakt van de schermen van de Wildfire (links) en de Desire (rechts). Ook de kijkhoeken zijn uiterst beperkt, al valt dat nog te vergeven voor een smartphone.

 

Links de Wildfire, rechts de Desire

 

Nu is deze vergelijking niet helemaal eerlijk, want de Desire heeft werkelijk een fantastisch scherm. Maar zelfs stokoude smartphones zoals de Google G1 en de Hero bieden een duidelijk beter en vooral scherper scherm dan de Wildfire.

Het is dus overduidelijk waar HTC op bespaard heeft bij de Wildfire. Of je met dit soort scherm kunt leven, is ook een persoonlijk iets. Wij alvast niet. Het lageresolutiescherm doet wat ons betreft echt afbreuk aan de totale smartphone-ervaring.

Conclusie
Simpel gesteld neemt de Wildfire de specificaties van de Legend over, stopt deze in een (kleinere) Desire-behuizing en plakt er het scherm van de Tattoo op. Vooral die laatste keuze zorgt ervoor dat HTC deze smartphone kan aanbieden voor een scherpe prijs. Echter, het scherm is meteen ook het grootste manco en maakt de Wildfire een stuk minder aantrekkelijk. We schrappen daarom deze smartphone van ons persoonlijk verlanglijstje… jammer.

HTC Wildfire
Prijs: 259 euro (juli 2010)

PRO: licht en compact; reageert vlot; goede batterijduur; interessante prijs.
CONTRA: te lage schermresolutie; kijkhoeken van het scherm.

Vergelijking specificaties

Merk en typeHTC WildfireHTC LegendHTC Tattoo
Schermgrootte3,2 inch3,2 inch2,8 inch
Schermresolutie240 x 320320 x 480240 x 320
SchermtypeCapacitief, multi-touchCapacitief, multitouch, amoledgeen info
BesturingssysteemAndroid 2.1Android 2.1Android 1.6
Processor528 MHz600 MHz528 MHz
ROM-opslag512 MB512 MB512 MB
RAM-opslag384 MB384 MB256 MB
UitbreidingspoortmicroSD (tot 32 GB)microSD (tot 32 GB)microSD
Camera5 megapixel, autofocus, flash5 megapixel, autofocus, flash3,2 megapixel
BatterijLi-Ion, 1300 mAhLi-Ion (polymeer), 1300 mAhLi-Ion, 1100 mAh

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business