Mercedes toont elektrische snelheidsduivel

Mercedes heeft beelden en specificaties van zijn ‘groene’ sportwagen vrijgegeven. De SLS AMG E-Cell doet nauwelijks onder voor zijn oliedrinkende tegenhanger.

In de milieuvriendelijke variant wordt de 6,3 liter V8-motor vervangen door vier elektrische motoren (één in de buurt van elk wiel), samen met een lithium-ionbatterij van 400 volt die 48 kilowattuur kan produceren.

Mercedes toont groene snelheidsduivel. Mercedes toont groene snelheidsduivel.

Op prestatievlak haalt de SLS AMG E-Cell 60 mijl per uur (96,56 km/uur) in vier seconden. Dat is 0,3 seconde trager dan de benzineversie. De vier motoren samen leveren 529 pk (tegenover 563 pk voor de gewone motor).

Mercedes toont groene snelheidsduivel.

De vier motoren drijven alle vier de banden aan, wat de wagen voordeel kan opleveren bij het nemen van bochten.

Verder heeft de auto waterkoeling en een warmte-element om de batterij voor een lange termijn op een optimale temperatuur te houden. Ook is er een remsysteem waarbij de batterij (een beetje) wordt heropgeladen.

Mercedes heeft nog niet bekendgemaakt wat het rijbereik is. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Het voornaamste praktische nadeel van een elektrische auto is namelijk dat zijn batterij lang niet dezelfde afstand haalt als een soortgelijke wagen met een gevulde benzinetank.

Mercedes toont groene snelheidsduivel.

Niet te koop
Helaas heeft Mercedes nog geen plannen bekendgemaakt om de SLS AMG E-Cell in productie te brengen. De wagen is (momenteel) eerder een pronkstuk van het merk om aan te tonen dat het mee kan gaan met de nieuwe technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business