Nieuws

Apple: gratis hoesjes voor alle iPhones

Na enkele weken van aanhoudende problemen met de antenne van de iPhone 4, heeft Steve Jobs gratis beschermhoesjes beloofd voor alle gebruikers. Dat werd bekendgemaakt tijdens een inderhaast georganiseerde persconferentie in het Apple-hoofdkwartier in Californië.

“We zijn niet perfect”, zei Steve Jobs aan de aanwezige journalisten. “Maar telefoons zijn dat ook niet.” Jobs probeerde de antenneproblemen te minimaliseren en herhaalde zijn eerdere boodschap dat een terugvallend signaal niet uniek is voor de iPhone 4. Filmpjes van concurrerende smartphones van BlackBerry, Samsung en HTC moesten dat punt kracht bijzetten.

Weinig klachtentelefoons bij Apple-helpdesk
Jobs toonde zich erg defensief en haalde ook aan dat de Apple-helpdesks “relatief weinig telefoontjes hebben gekregen van mensen met een ontvangstprobleem (0,55 procent van het totaal aantal iPhone-kopers).” De ironie van die boodschap leek de man te ontgaan.

[related_article id=”158256″]

Ook het feit dat maar 1,7 procent van alle kopers zijn iPhone 4 heeft teruggebracht, is voor Jobs een bewijs dat ‘Antennagate’, zoals het probleem intussen gedoopt werd, flink overdreven werd in de media. Bij de iPhone 3GS was dat nog 6 procent.

“Maar ik mag dan wel mails hebben gekregen van duizenden tevreden gebruikers, toch wil ik dat élke gebruiker tevreden is. En daarom zijn we het verder blijven onderzoeken.”

De oplossing die Apple aanreikt, bestaat uit twee delen: enerzijds is er de update van het besturingssysteem naar iOS 4.0.1, die het algoritme corrigeert dat de ontvangstblokjes weergeeft op de iPhone 4.

Gratis beschermhoesjes
Maar Jobs kondigde ook aan dat alle huidige en toekomstige iPhone 4-kopers een gratis bumper case zullen krijgen. Zo’n plastic omhulsel moet de externe antenne (en het toestel) beschermen, waardoor het ontvangstprobleem van de baan zou moeten zijn.

iPhone-gebruikers die al zo’n omhulsel gekocht hebben, krijgen hun geld terug. Andere kopers kunnen in de loop van volgende week een hoesje bestellen op de Apple-site. De gratis omhulsels zullen beschikbaar zijn tot 30 september. Wat er na die datum gebeurt, is niet duidelijk.

“Als een gebruiker een probleem heeft, is dat ook ons probleem”, gaat Steve Jobs verder. “We hebben ontzettend hard gewerkt om te begrijpen wat het echte probleem is, zodat als we het oplossen, we het ook echt oplossen. Volgens mij hebben we de kern van dit probleem gevonden: alle smartphones hebben zwakke punten.”

Apple zegt dus dat er geen probleem is met de ontvangst, maar geeft wel gratis hoesjes weg aan alle gebruikers. Over het signaal van de iPhone 4 zijn de meningen dus nog steeds verdeeld, maar de signalen die Apple uitstuurt, zijn op zijn minst onduidelijk te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business