Pc-spelers beter dan consolegamers

Wie games speelt op een console zou in praktijk steevast onderdoen voor spelers met een pc. Dat blijkt uit een geschrapt project van Microsoft.

Microsoft wilde een spelomgeving maken waarbij gamers van pc en Xbox het tegen elkaar kunnen opnemen. Maar toen er werd getest, bleek dat computerspelers stukken sterker zijn dan hun tegenstanders met een spelcontroller.

Dit bericht wordt niet gemeld door Microsoft zelf maar door Rahul Sood, technisch directeur van HP’s gameafdeling. Op zijn blog doet hij het intussen geschrapte project uit de doeken, op basis van betrouwbare bronnen.

[related_article id=”161452″]

“Ze hebben de beste consolespelers laten spelen tegen middelmatige pc-spelers (…) Consolegamers met hun consolecontroller werden opgesteld tegen pc-gamers met hun toetsenbord en muis. De consolegamers werden elke keer verslagen. Zo vaak dat het Xbox-team er beschaamd van werd”, aldus Sood.

Sood weet meteen ook de verklaring op basis van zijn eigen ervaring: “Je krijgt met een console gewoonweg niet hetzelfde niveau van detail of controle als met een pc.”

Al vindt hij het zelf wel erg jammer dat Microsoft het project heeft geschrapt. Zo zou een crossplatform-spelervaring ervoor kunnen zorgen dat spelontwikkelaars meer aandacht richten op een uniforme spelbeleving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business