Microsoft heeft zijn vierde kwartaal en fiscaal jaar 2010 afgerond met goede cijfers. Het bedrijf behaalde 16,04 miljard dollar omzet in de laatste drie maanden. In dezelfde periode maakte het bedrijf 4,52 miljard dollar winst. De Business Unit, de Windows-afdeling en de afdeling Server and Tools zetten een sterk kwartaal neer. Het bedrijf zegt in […]

Advertentie

Microsoft heeft zijn vierde kwartaal en fiscaal jaar 2010 afgerond met goede cijfers. Het bedrijf behaalde 16,04 miljard dollar omzet in de laatste drie maanden.

In dezelfde periode maakte het bedrijf 4,52 miljard dollar winst. De Business Unit, de Windows-afdeling en de afdeling Server and Tools zetten een sterk kwartaal neer. Het bedrijf zegt in totaal 175 miljoen licenties voor Windows 7 te hebben verkocht.

In de afdeling Online Systems Business was er dan weer een verlies dat hoger is dan voorheen: 696 miljoen dollar (2,36 miljard dollar op jaarbasis). De afdeling Entertainment and Devices maakte dit kwartaal 172 miljoen dollar verlies.

[related_article id=”161452″]

Uit het financieel verslag van Microsoft blijkt dat het bedrijf flink heeft uitgegeven voor zijn laatste kwartaal:

  • De cost of revenue (productiekosten) zijn gestegen met 584 miljoen dollar of 23 procent. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan hogere online kosten, meer royalty’s en kosten rond het stopzetten van de Kin-telefoon. Al heeft Microsoft ook kunnen besparen, onder meer omdat de productie van de spelcomputer Xbox 360 goedkoper is geworden.
  • De kosten voor verkoop en marketing stegen met 410 miljoen dollar (13 procent). Dit is hoofdzakelijk te verklaren door de toegenomen reclame en marketing rond Windows 7.
  • Onderzoek en ontwikkeling steeg met 125 miljoen dollar (6 procent). Dit is hoofdzakelijk een doorschuifactie van ontwikkelingen aan Windows 7 die het jaar voordien al plaatsvonden.

Verder daalden de algemene en administratieve kosten met 82 miljoen (8 procent) in het vierde kwartaal. Volgens Microsoft ligt dat aan lagere juridische kosten. Al zijn die kosten voor het gehele fiscale jaar wel gestegen met 304 miljoen (8 procent). Ook de overnamedeal met Yahoo zit hierin verwerkt.