Nieuws

Draadloos je smartphone opladen

Het Wireless Power Consortium meldt dat de draadloze universele oplader Qi klaar is. Met deze technologie kan je mobiele apparaten opladen zonder vervelende kabels.

Met Qi, uitgesproken als ‘tsji’ (Chinees voor levensenergie), kun je in de nabije toekomst mobiele apparaten met een verbruik tot 5 watt opladen. De ontwikkeling liep enige vertraging op, maar is nu toch klaar voor de markt.

Werkt met inductie
De techniek werkt door middel van inductie, dat is de draadloze overdracht van elektrische energie tussen twee spoelen. De ene bevindt zich in de Qi-lader, de andere zal verwerkt worden in de batterij van een smartphone of draagbare spelconsole.

[related_article id=”152275″]

Het is wel nog even wachten voor de eerste producten met het Qi-logo in de winkels verschijnen. Fabrikanten die hun producten ondersteuning voor Qi willen meegeven, zullen deze door een onafhankelijk lab moeten laten testen. Dat kan vanaf begin augustus.

Hoewel er concurrentie is van onder meer Powermat, dat al een afgewerkt product in de winkels heeft liggen, heeft Qi de beste papieren in handen om de nieuwe standaard te worden in universele draadloze oplaadapparatuur. Tweeënvijftig bedrijven, waaronder Nokia, Philips en RIM (BlackBerry), hebben hun krachten gebundeld in het Wireless Power Consortium.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business