Nieuws

Google versnelt updatecyclus Chrome

Google is van plan om sneller updates uit te brengen voor Chrome. Momenteel wordt er ongeveer elke drie maanden een update van de browser uitgebracht, maar Google wil er dubbel zoveel.

“Wanneer we in het verleden een deadline naderden met een nieuwe functie die niet klaar was, waren er drie opties: programmeurs moesten zich haasten of flink overwerken, de release werd uitgesteld om alles klaar te krijgen, of de update werd toch doorgevoerd zonder de feature in kwestie – die dan pas drie maanden later werd geïntroduceerd. Met het nieuwe schema kunnen we een onvolledige functie uitstellen en kort daarna in een volgende update lanceren.” Dat schrijft Anthony LaForge van Google in een blogpost.

Dat zou kunnen betekenen dat sommige functies, bijvoorbeeld het afdrukvoorbeeld dat werd aangekondigd voor Chrome 7, vroeger dan gepland uitgerold worden.

[related_article id=”158901″]

Browserrivaal Mozilla speelt met een gelijkaardig idee. Niet om het aantal updates te verdubbelen, maar om nieuwe features sneller en dus meer gespreid op het publiek los te laten.

Updates via internet kunnen sneller
Distributie is decennialang een moeilijk punt geweest voor de software-industrie. Veel oudere softwarepakketten zoals pakweg Microsoft Office en Adobe Photoshop neigen daarom nog steeds naar grote updates met enkele jaren ertussen.

Google is groot geworden in het internettijdperk en heeft vanaf het begin gebruikgemaakt van datzelfde internet om software te versturen naar gebruikers. Google houdt er ook van om dat stilletjes achter de schermen te doen, en zonder tussenkomst van gebruikers. Zoals het ook de algoritmes van zijn zoekmachine in stilte aanpast.

Er zijn natuurlijk heel wat overheadkosten verbonden aan het releasen van software, zelfs bij een online update. Nieuwe versies moeten gedebugd, getest en verzonden worden. En het is vaak makkelijker om één grote update te doen dan twee kleinere. Maar Google gelooft in het nieuwe updateproces en is ervan overtuigd dat het projectbeheer van Chrome hierdoor makkelijker wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business