Britten houden vast aan IE6

De Britse overheid wil niet afstappen van Internet Explorer 6. Dat zegt ze in reactie op een petitie die verlangt dat ze meegaat met haar tijd.

“Complexe software zal altijd kwetsbaarheden hebben, en gemotiveerde tegenstanders zullen altijd proberen om hier misbruik van te maken. Er is geen bewijs dat upgraden vanaf een volledige gepatchte Internet Explorer naar een andere browser leidt tot meer veiligheid voor gebruikers.”  Zo stelt de Britse overheid in een verklaring.

Daarnaast zou het “een significante kostenpost voor de belastingbetaler” kunnen zijn om een upgrade uit te voeren. Alleen al upgraden naar IE8 kan volgens de Britten weken duren, ook om de gebruikte applicaties te testen op compatibiliteit.

[related_article id=”161452″]

Tot slot zegt de overheid dat zij daarbuiten nog over firewalls en malwarescanners beschikt om zich tegen aanvallen te beschermen.

Verouderd
De petitie circuleert al enkele afgelopen maanden. Deze stelt dat de Britse overheid dringend moet upgraden. Internet Explorer 6 is hopeloos verouderd en daardoor gevoelig voor beveiligingsproblemen.

Bovendien leidt die achterstand ertoe dat softwarepartners hun toepassingen steeds compatibel moeten houden met de oude browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business