Nieuws

Internet Explorer stijgt, Firefox daalt

Microsoft Internet Explorer werd in juli meer gebruikt dan in de maand ervoor. Firefox moest op zijn beurt inboeten aan populariteit. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Net Applications.

Internet Explorer steeg in juli met 0,42% naar een totaal marktaandeel van 60,74 procent. Het is overigens de tweede maand op rij dat de Microsoftbrowser in stijgende lijn zit. Firefox verloor 0,9 procent en eindigt op 23 procent.

Zoals te verwachten was, is Microsoft behoorlijk blij met deze winst: “In juni zagen we dat Internet Explorer wereldwijd vaker gebruikt werd. Dat heuglijke nieuws krijgt een vervolg, want ook in juli merken we een stijgend aandeel. Hiermee is Internet Explorer 8 de snelst stijgende browser, die door 30% van alle surfers gebruikt wordt.”

Maar Microsoft moet zichzelf niet al te hard op de borst kloppen. Een stijging van minder dan een halve procent is op zich al niet wereldschokkend, en Microsoft zit nog steeds 5 procent onder het niveau dat het met zijn browsers haalde in september 2009.

[related_article id=”161452″]

Net Applications gebruikt voor zijn maandelijkse browserstatistieken gegevens van zo’n 160 miljoen unieke surfers, gemeten op meer dan 40.000 verschillende websites.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business