Nieuws

Teufel Concept B 200 USB

Het Duitse hifimerk Teufel wil nu ook op de pc-markt een vaste waarde worden en bezorgt ons de Concept B 200 USB. De twee stereo luidsprekers worden aangestuurd door een aparte geluidskaart in een settopbox. Geen externe subwoofer dus, maar een pure stereo-opstelling waarmee Teufel muziekliefhebbende computeraars over de streep wil trekken.

Bij het uitpakken merk je meteen de imposante luidsprekers op. Geen schreeuwerige modegrillen alsof ze voor het internationale ruimtestation zijn ontworpen, maar eenvoudig zwart, zwaar en oerdegelijk afgewerkt. De bijgeleverde externe geluidskaart staat ook stevig op je bureau, en zet je het liefst onder of naast je monitor.

Lay-out
Op de voorkant vinden we een microfooningang, een hoofdtelefoonaansluiting, een USB-poort en de draaiknoppen voor bas, hoge tonen en het volume. De achterkant draagt een fysieke aan/uit-knop, de speakerconnectors, nog twee extra USB-poorten, een aux-in voor een mp3-speler en een aparte aux-in met de twee stereokanalen voor eventuele andere audiobronnen.

Software installeren is niet nodig, inpluggen en muziek luisteren is de boodschap. Nadat we de bas ietsje hoger draaien, krijgen we kippenvel: zo goed klinken deze Teufelspeakers. Ongeacht het muziekgenre en zonder dat je een grote subwoofer mist.

Ongehoord in het pc-landschap en op eenzame hoogte met een volle, warme stereoklank. Het volume gaat erg hoog, en vertoont pas bij het maximum wat audiovervorming.

Teufel Concept B 200 USB
Prijs: 229 euro (augustus 2010)

PRO: Uitmuntende stereo geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, aansluitmogelijkheden.
CONTRA: Prijskaartje.

conceptluidsprekersreviewsstereoteufelusb

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN