Wikipedia moet FBI-logo verwijderen

De FBI wil dat Wikipedia het logo van de dienst verwijdert op zijn site. De FBI heeft nooit toestemming voor gebruik gegeven.

De brief aan Wikipedia dateert van 22 juli en werd bemachtigd door de New York Times. “De FBI heeft geen toestemming gegeven voor het gebruik van de FBI-zegel op Wikipedia”, zo staat in de brief.

Vooral omdat de afbeelding van de zegel in hoge kwaliteit op de site staat, vindt de FBI dat het hierdoor mogelijk is dat de zegel wordt gekopieerd. De overheidsdienst overweegt juridische actie als Wikipedia de zegel niet weghaalt.

“Geen misleiding”
Wikipedia zelf verdedigt zich en vindt dat de wet die de FBI aanhaalt om zijn gelijk te halen iets te ruim wordt geïnterpreteerd.

Het is verboden om badges en identificatiekaarten te maken, verkopen of te bezitten.

Maar volgens Mike Godwin, raadslid van de Wikimedia Foundation die de site beheert, slaat dat niet op artikelen in een encyclopedie. “Het gebruik van de afbeelding op Wikipedia is niet bedoeld om te misleiden of om iemand zich als een federaal agent te laten voordoen”, schrijft hij in zijn antwoord. Daarom is hij bereid om het geschil voor de rechter uit te vechten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business