BIPT mag aanblijven

Het nieuwe BIPT mag zijn werk verderzetten van de Raad van State. Voormalige raadsleden hadden zich verzet tegen de benoeming.

Volgens De Tijd gaat de Raad van State niet in op een verzoek tot schorsing van de nieuwe raad van het BIPT. Dat werd ingediend door George Denef en Michel Van Bellinghen, twee ex-raadsleden van het BIPT.

De oude raadsleden waren het oneens met de benoeming van alle vier de leden. Specifiek gaat het om de huidige voorzitter Luc Hindryckx, Charles Cuvelliez, Catherine Rutten en Axel Desmedt. Interessant detail: Catherine Rutten zat al in de raad toen Denef en van Bellinghen nog benoemd waren.

De Raad van State vindt dat de argumenten van de ex-leden geen steek houden en zegt dat de procedure correct is verlopen. Volgens De Tijd kunnen ze wel nog een annulering van die procedure aanvragen.

Het nieuwe BIPT werd in de loop van dit jaar aangesteld door uittredend minister van Economie Vincent Van Quickenborne. In het verleden was er regelmatig kritiek op het zwakke optreden van de telecomregulator.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business