Nieuws

Nieuwe mijlpaal voor Internet Explorer 9

Internet Explorer 9 is aan zijn vierde en laatste preview voor ontwikkelaars toe. Microsoft zegt dat er sinds de vorige versie significante updates zijn gemaakt aan de rendersnelheid en de manier waarop de browser met standaarden omspringt.

De previews voor ontwikkelaars van Internet Explorer 9 zijn volgens Microsoft al meer dan 2,5 miljoen keer gedownload. Dat toont aan dat er toch veel interesse is om Internet Explorer te zien verbeteren, ondanks het dalende marktaandeel van de Microsoftbrowser de laatste jaren.

Zelfs in de gestripte previewversie van IE9 zijn de grote verbeteringen aan de browser erg duidelijk. Zo is ondersteuning voor HTML 5 (met hardwareacceleratie) een belangrijke component van IE9 die complexere audio- en videoweergave mogelijk maakt. Er is flink gewerkt aan het weergeven van SVG-animatie, al zegt Microsoft er meteen bij dat de standaarden voor deze vectorafbeeldingen nog niet af zijn.

[related_article id=”161452″]

Javascript beter geïntegreerd
De nieuwe Javascriptmotor van Internet Explorer 9 is een radicale breuk met het verleden. De nieuwe motor, die Chakra werd gedoopt, is nu volledig geïntegreerd in de browser – in vorige versies stond die er meer los van. Volgens Microsoft zorgt deze aanpassing voor snellere laadtijden en eindigt deze vierde preview nu ook in de top vijf van browsers bij de SunSpider Javascript-test.

Internet Explorer 9 heeft de Javascriptmotor beter geïntegreerd in de browser, wat snellere laadtijden zou moeten opleveren.

Ook in de befaamde Acid3-test scoort IE9 beter dan alle vorige versies van Internet Explorer: 95 op 100. De huidige Internet Explorer 8 scoort maar 83 op deze test.

Wachten op een interface
Een aantal van deze wijzigingen, zoals de integratie van de Javascriptmotor, is uniek voor Internet Explorer. Andere aanpassingen zoals de hardwareversnelling brengen de browser op gelijke hoogte met de concurrentie.

Het is nog afwachten hoe de gebruikersinterface die Microsoft ontwikkelt er zal uitzien. Dat zal voor een groot deel bepalen hoe het grote publiek reageert op IE9. Het is ook nog niet duidelijk of Microsoft het concept van snellere updates (dat onlangs door Google en Mozilla werd aangekondigd) zal overnemen voor Internet Explorer 9.

Verwacht wordt dat Microsoft in september een bèta van IE9 op de wereld loslaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business