Firefox wil in stilte patchen

De ontwikkelaars van Firefox willen vanaf versie 4 in stilte hun browser patchen. De techniek is controversieel, maar wel efficiënt.

Het gaat om kleine updates voor de stabiliteit en veiligheid van Firefox. Door die in stilte op de achtergrond te laten installeren, worden gebruikers minder lastiggevallen. Bovendien wordt een patch om pakweg een belangrijk beveiligingslek te dichten zo veel sneller verspreid dan wanneer gebruikers de installatie kunnen uitstellen.

Omstreden
Chrome past deze techniek al langer toe, maar toch is ze enigzins omstreden. Veel computergebruikers vinden het namelijk niet kunnen dat er automatisch software wordt geïnstalleerd. Daarom komt er ook een mogelijkheid om de automatische patches uit te schakelen voor wie dat echt wil.

De plannen voor automatisch patchen van Firefox zijn bekend geworden in een discussiegroep. Robert Strong, die bij Mozilla aan de implementatie van de functie werkt, zegt dat de browsermaker zich bewust is van de controverse rond de methode. Maar hij zegt er ook bij dat er geen aanpak is die iedereen pleziert.

Voor grote updates komt er wel telkens een waarschuwing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business