Nieuws

Malware breekt records

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er zes miljoen schadelijke bestanden gesignaleerd. Dat is een record. De hoeveelheid spam is ongeveer gelijk gebleven.

Dit meldt beveiligingsfabrikant McAfee in zijn Threats Report. Gedurende de eerste zes maanden is er nog nooit zoveel malware geproduceerd. Er werden tien miljoen nieuwe exemplaren gesignaleerd, waarvan zes miljoen tijdens het tweede kwartaal. Dagelijks duiken er 55.000 stuks nieuwe malware op. Het populairst zijn de autorun-malware en wachtwoorden stelende trojans.

WK voetbal 
Spam blijft op vrijwel hetzelfde niveau. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 nam de hoeveelheid met ‘slechts’ 2,5 procent toe. Veel cybercriminelen misbruikten het WK voetbal en Midden-Oostenconflicten om zoekopdrachten te vergiftigen.

Andere methoden om te frauderen variëren sterk per land. Zo zijn afleverstatusmeldingen populair in onder meer Duitsland en Spanje en doet malwarespam het goed in Rusland en India.

“Ons nieuwste dreigingsrapport toont aan dat malware in de eerste helft van 2010 een gestage groei vertoont”, aldus Mike Gallagher, senior vicepresident bij McAfee. “Bovendien is het duidelijk dat cybercriminelen steeds beter gaan beseffen waar het grote publiek technologisch gezien enthousiast over is, en dat zij dit gebruiken om nietsvermoedende slachtoffers te lokken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business