Nieuws

Contactenbeheer Gmail grondig aangepast

Google heeft het contactenbeheer in Gmail grondig gereviseerd. Dat meldde het bedrijf dinsdag. Daarna werd het meteen geleidelijk uitgerold.

De geavanceerde versie van het contactenbeheer in Gmail brengt een aantal kleine wijzigingen met zich mee. De belangrijkste daarvan is ‘automatisch opslaan’. Ook als je nog niet helemaal klaar bent met de volledige bewerking van iemands gegevens en de pagina verlaat, worden de reeds gedane aanpassingen automatisch opgeslagen.

Verder zijn de standaard toetsencombinaties toegevoegd en is het mogelijk om de invulvelden aan te passen als de voorgestelde niet voldoen. Volgens de Gmail-hulppagina kunnen gebruikers van ActiveSync voor de iPhone en BlackBerry deze velden nog niet synchroniseren met hun toestel. Nieuwe informatie, aangevuld via een computer, is dus nog niet beschikbaar op de smartphones.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast is er een functie om de laatste wijziging ongedaan te maken en kunnen contacten gesorteerd worden op hun achternaam. Hiervóór werd de alfabetische lijst opgemaakt op basis van de voornaam.

Ook de takenpagina is in Gmail meer prominent. Samen met de contacten staan deze nu links bovenaan, terwijl ze vroeger ergens onderaan hingen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business