Nieuws

IE9 belooft onopvallendheid

De bèta van Internet Explorer 9 wordt volgende maand verwacht. Microsoft heeft gesleuteld aan hardwareversnelling, HTML 5-ondersteuning en de Javascript-engine.

De volgende versie van Microsofts browser zal Internet Explorer 9 heten. Het grote publiek heeft de nieuwe webbrowser nog niet kunnen zien, maar dat gaat niet lang meer duren. Naar alle verwachting geeft Microsoft een bètaversie vrij in september.

Een previewversie die vorige week uitkwam, toont al een aantal nieuwe functies van de browser. Opvallend is dat de preview ook een aantal dingen niet toont: het design bijvoorbeeld. Daar blijft Microsoft opvallend stil over. Het enige wat over de interface bekend is, is dat Microsoft meer ruimte aan de websites zelf wil laten en zelf minder opvallend wil zijn.

[related_article id=”161452″]

“De browser is het theater, we zijn niet het toneelstuk”, zegt Ryan Gavin, verantwoordelijke voor platformstrategieën bij Microsoft. “En je wilt niet voor het podium in het zicht gaan staan.”

Betere rendering
De proefversie die de pers te zien kreeg, bevat geen navigatieknoppen of adresbalk. Het was Microsoft bij de voorstelling vooral te doen om de renderingmotor. Daar is namelijk behoorlijk aan gesleuteld.

De browser heeft ondersteuning voor hardwareversnelling en voor HTML 5, de nieuwe videostandaard. Microsoft heeft ook de Javascript-engine verbeterd. Dat was nodig omdat Internet Explorer achterligt op zijn concurrenten als het aankomt op snelheid.

De bèta van Internet Explorer 9 is alleen bruikbaar op Windows Vista of Windows 7. Gebruikers die de bèta willen, zullen ook hun huidige versie van Internet Explorer moeten missen. Versie 9 is immers een upgrade, geen apart programma dat je naast je huidige browser kunt installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business