Nieuws

PlayStation 3 te hacken met USB-stick

Een PlayStation 3 hacken wordt kinderspel. Een speciale USB-stick omzeilt beveiliging waardoor je games op de harde schijf kan zetten.

De hack staat al lang op het verlanglijstje van gebruikers. Hierdoor heb je immers geen spelschijfjes meer nodig. Het gaat om de PS Jailbreak, een speciale usb-stick die software installeert wanneer je hem in de console steekt.

Volgens Maxconsole worden er verschillende beveiligingen uitgeschakeld. Maar in tegenstelling tot andere hackpogingen (waarbij de console vaak fysiek wordt aangepast) wordt er niet aan de garantiezegel geraakt.

[related_article id=”152275″]

Op het filmpje dat circuleert zien we hoe het in zijn werk gaat. De stick zou eind deze maand te koop zijn bij Psjailbreak.com voor 150 dollar, maar de site is het op het moment van schrijven niet altijd bereikbaar. De Australische webshop Ozmodchips.com, dat bovenstaande video uploadde, zegt de stick binnenkort wel aan te bieden.

Sony heeft nog niet gereageerd op de komst van de stick maar het staat buiten kijf dat de elektronicagigant er niet blij mee is. Games kunnen kopieren naar de harde schijf zet de deur open voor piraterij.

De kans is groot dat het bedrijf nog een patch uitbrengt om de usb-stick te blokkeren. Al schakelt die ook de automatische updates uit. Tenzij je de console dus handmatig gaat updaten, blijft de stick zijn werk doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business