Nieuws

Chrome Web Store beschikbaar in bèta

De Chrome Web Store is nu al beschikbaar voor ontwikkelaars. Google bevestigt meteen een aantal eerder uitgelekte details.

Werking
Over de verschijningsdatum wil Google nog niets kwijt, maar het geeft wel informatie over de werking. Applicatiebouwers kunnen er toepassingen uploaden en kijken hoe ze eruit zien nog voor het grote publiek er kan winkelen.

De zoekgigant wil vijf procent van de applicatieprijs in ruil voor de betalingsverwerking en het hosten van de software. Daarnaast vraagt het dertig cent per transactie en is er een eenmalige registratiekost van vijf dollar per ontwikkelaar.

[related_article id=”158901″]

Softwaretypes
De applicaties in de Web Store kunnen gratis, betalend of als proefversie worden aangeboden. De minimumprijs van commerciële applicaties is 1,99 dollar. Google staat drie types van software toe: themes, applicaties en extensies.

Het is voor Google van belang dat het nu een stevig aantal ontwikkelaars kan overhalen om voor Chrome OS te gaan ontwikkelen. Het besturingssysteem zit eraan te komen en geruchten over een tablet met Chrome OS dat in november zou verschijnen steken de kop op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business