Nieuws

Final Defence Lite

Een bekend scenario: je laat je laptop even onbeheerd achter en iemand gaat er mee aan de haal. Erg voor je hardware, maar misschien nog erger voor je privacy (of centen) wanneer de dief erin slaagt je bestanden te openen. Final Defence kan ervoor zorgen dat die niet langer leesbaar zijn.

Voor alle duidelijkheid: Final Defence Lite is de uitgeklede versie van een krachtiger commerciële variant. Met de Lite-versie is het namelijk mogelijk slechts één map op je computer te ‘beschermen’, en dus niet de hele harde schijf.

[download_file]

Lokaal en op het web
Het hele systeem is een combinatie van een webdienst en lokaal te installeren software. Het werkt als volgt: op het moment dat je computer gestolen wordt, meld je dat op de website van Final Defence. Zodra de pc – lees: de dief – nu een verbinding maakt het met het internet, worden de data van de map die je met de clientsoftware had beschermd automatisch versleuteld. Lees: zoveel als vernietigd.

Legt de dief echter geen connectie met het internet, dan vraagt het programma hem automatisch om een code, na verloop van een door jou ingestelde periode (uitgedrukt in dagen). Tikt de dief driemaal na elkaar een foute code in, dan wordt de betreffende map alsnog vernietigd.

De clientsoftware is nagenoeg onmerkbaar op de achtergrond actief, zodat de dief normaliter niets in de gaten krijgt tot wanneer het door jou ingestelde ultimatum is verstreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business