Nieuws

Noord-Korea ontkent gebruik sociale netwerken

Sociale netwerken zijn nu zo machtig dat ook Noord-Korea gebruik zou maken van Twitter en Facebook. Maar de overheid ontkent.

Noord-Korea zou Twitter.com/uriminzok hebben gelanceerd. Vorige week meldde de Britse Telegraph dat het land ook Facebook gebruikt met de gebruikersnaam ‘uriminzokkri’, wat betekent ‘op onszelf als een natie’.

De overheid ontkent echter dat het hier iets mee te maken heeft. “Zulke websites zullen nooit rechtstreeks door onze regering beheerd worden”, stelt een woordvoerder tegenover Forbes.

Dat de Facebook-account van het land in zijn profiel vermeldt dat het mannelijk is en ‘geïnteresseerd in mannen’ is, doet vermoeden dat de overheid, of betrokkenen bij de overheid, er inderdaad niets mee te maken hebben. Inmiddels is de pagina van het sociale netwerk al verwijderd.

“We denken dat er veel foute informatie, speculatie en sensatie rond de waarheid over Noord-Korea bestaat”, reageert de woordvoerder op het vermeende twitteren en Facebook-gebruik. “Dit is de hypocrisie van een maatschappij die zichzelf democratisch noemt, maar eigenlijk bang is voor onze ideologische macht en invloed.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business