Nieuws

Groei Internet Explorer gestopt

De voorbije maanden liet Internet Explorer een lichte groei optekenen. Die groei is nu gestopt, terwijl Google Chrome in augustus dan weer uit een dipje kwam gekropen.

Microsoft boekt vooruitgang om de oude Internet Explorer 6 te vervangen door IE8, die heel wat moderner en veiliger is, maar het aandeel van Internet Explorer viel in augustus wel terug van 60,7 naar 60,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications.

Chrome kende in juli voor het eerst in zijn geschiedenis een klein dipje, maar zit nu volgens datzelfde marktonderzoek weer op 7,5 procent.
Het aantal wereldwijde gebruikers van Mozilla Firefox bleef ongewijzigd (22,9%). Safari steeg met 0,1 procent naar een aandeel van 5,2 procent; Opera daalde met evenveel tot 2,4 procent.

De markt van de browsers, die jarenlang gedomineerd werd door Internet Explorer, is de laatste jaren opnieuw uiterst competitief geworden, met enkele nieuwkomers en nieuwe manieren om browsers te gebruiken. Het web wordt bovendien een steeds belangrijker medium, niet alleen om door webpagina’s te bladeren, maar ook door de vele webapplicaties. En als de technologie van het web evolueert, moeten de browsers volgen.

[related_article id=”161452″]

Nieuwe browsers op komst
IE heeft deze evolutie deels gemist, maar Microsoft probeert de trend te keren met Internet Explorer 9. Op 15 september wordt er een bètaversie verwacht van deze veelbelovende nieuwe browser.

Bij Mozilla doen ze hun best om Firefox 4 zo snel mogelijk klaar te krijgen. Er is al een bèta van Firefox 4, maar er moeten nog een kleine 700 bugs en enkele nieuwe functies aangepakt worden alvorens hij gelanceerd kan worden.

Google staat dan weer op het punt om Chrome 6 uit te rollen – al zorgt de automatische achtergrondupdate dat weinig gebruikers weten welke versie van de Google-browser ze nu precies gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business