Nieuws

Samsung onthult Galaxy Tab

Samsung heeft op de technologiebeurs IFA in Berlijn een concurrent voor de populaire iPad voorgesteld. De Galaxy Tab is kleiner dan zijn Apple-tegenhanger en is bijna tweemaal zo licht.

Met het toestel, dat op Android draait, kun je volgens Samsung muziek beluisteren, films bekijken en – in tegenstelling tot de iPad – zelfs telefoneren. In de Galaxy Tab zit ook een navigatiesysteem en een camera.

Het toestel zou vanaf midden september in Europa in de winkels liggen. Hoeveel de Galaxy Tab zal kosten, is voorlopig nog niet bekend. In de gespecialiseerde Franse pers circuleert een prijs van 690 euro, terwijl in de Duitse pers een prijs van 799 euro opdook. Als de bedragen min of meer kloppen, ligt de prijs van de Galaxy Tab hoger dan die van de gemiddelde iPad.

De eerste reacties naar aanleiding van de lancering zijn alvast positief. Zo schrijft de gespecialiseerde Duitse website chip.de dat de Galaxy Tab meer mogelijkheden biedt dan de iPad, al hoopt de redactie dat de prijs ‘weldra zal dalen tot een aanvaardbaar niveau’. Volgens een andere website gaat het om de concurrent van de iPad met het meeste potentieel.

[related_article id=”152275″]

galaxyhardwareifaifa2010ipadmobilenieuwssamsungtabtablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN