Nieuws

Microsoft start Brussels innovatiecentrum

Microsoft gaat met medewerking van de Brusselse regering een innovatiecentrum oprichten in de hoofdstad.

Het Microsoft Innovation Center (MIC) in Brussel wordt een publiek-private samenwerking tussen de softwarereus en de Brusselse regering. De focus van het centrum zal liggen op partnerschappen met KMO’s op het gebied van cloud computing en Software as a Service.

De MIC zal tot tien bedrijven en vijftig nieuwe jobs leiden, voorspelt Brussels minister van Economie Benoît Cerexhe. Het gaat vooral om KMO’s in de niche van cloud computing.

[related_article id=”161452″]

Bovendien moet het Brusselse MIC ook bijdragen aan de technische vaardigheden van de kandidaten. Zo zal het zorgen voor de certifiëring van IT-professionals, naar schatting zo’n 150 per jaar.

Het MIC zal in 2011 operationeel zijn en wordt zowel door Microsoft als door het Brusselse gewest gefinancierd. De jaarlijkse begroting wordt geschat op 500.000 euro.

Met dit initiatief komt er een tweede innovatiecentrum van Microsoft in België. Het eerste werd in 2009 opgericht in Bergen, in aanwezigheid van Elio Di Rupo en Koning Albert. Over heel de wereld zijn er momenteel zo’n 110 MIC’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business