Nieuws

Meer verkeersdoden door iPod

Het aantal verongelukte voetgangers neemt in de Australische staat New South Wales met 25 procent toe. Een oorzaak is het gebruik van de iPod.

Dit meldt The Sydney Morning Herald. Door te luisteren naar muziek raken mensen in een zogenoemde iPod-zombietrance, waardoor ze zich niet meer bewust zijn van de gevaren in hun omgeving.

Afgelopen weekend werden zes voetgangers uit het leven gerukt. Ondanks dat het aantal verkeersdoden afneemt in New South Wales, nemen dodelijke ongelukken met voetgangers toe met 25 procent naar 53 gevallen, tegenover 44 in dezelfde periode vorig jaar.

[related_article id=”152275″]

Dood door iPod
Volgens Harold Scruby, de woordvoerder van de Australische voetgangersbond, is het gebruik van draagbare muziekspelers een belangrijke oorzaak. “Dood door de iPod is een relatief nieuw fenomeen”, stelt hij. “Vaststellen dat de dood veroorzaakt werd door de iPod duurt soms wel een jaar. Daarom wordt het fenomeen maar langzaam merkbaar.”

“Maar we moeten ons afvragen waarom het aantal verkeersdoden daalt, terwijl fatale ongelukken met voetgangers blijven toenemen. Misschien dat het gebruik van draagbare muziekspelers een oorzaak is.”

De bond meent dat de populariteit van de iPod en andere apparaten de overheid en fabrikanten ertoe noodzaakt om maatregelen te treffen. Bijvoorbeeld een boete geven wanneer het volume te hoog staat. Dit bestempelt de bond namelijk als ‘nalatig’ gedrag in het verkeer.

Daarnaast zouden campagnes de gebruikers moeten wijzen op het gevaar van de iPod in het verkeer.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business