Nieuws

neoSearch 2.12

Is het ook bij jou vaak een hele zoektocht naar dat ene bestand dat je nodig hebt? Dan moet je beslist een desktopzoekmachine als neoSearch installeren.

Je besturingssysteem voorziet weliswaar standaard in een zoekmotor, maar dat ook de vernieuwde zoek- en indexeerfunctie in Vista en 7 nog voor optimalisatie vatbaar zijn, merk je wel als je neoSearch hebt geïnstalleerd.

Het tooltje gaat opvallend snel te werk en legt weinig relatief weinig beslag op systeembronnen. De interface is wel minimalistisch, maar veel gebruikers weten dat net te waarderen: een balkje voor je zoektermen en een klein venster (met schuifbalk) waarin de resultaten worden gepresenteerd.

[download_file]

Geen toeters of bellen dus, en evenmin fraaie previews van de gevonden resultaten. Wel krijg je standaard de bestandsnaam te zien, de precieze locatie, de bestandsdatum en -grootte.

Netwerkmappen
Natuurlijk kun je zelf aangeven welke mappen de tool al dan niet mee moet nemen voor indexering en kun je tevens instellen met welke regelmaat de index moet worden bijgewerkt (op eigen commando of automatisch dagelijks, (twee)wekelijks of maandelijks).

Handig is alvast dat je neoSearch ook in netwerkmappen (in je NAS, bijvoorbeeld) kunt laten zoeken, wat lang niet altijd het geval blijkt bij andere desktopspeurders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business