Nieuws

Geen gratis iPhone 4-hoesjes meer

iPhone 4-kopers die nog geen gratis hoesje hebben aangevraagd moeten zich haasten. Eind september stopt Apple met het verstrekken van bumpercases bij elke nieuwe iPhone 4.

Als reactie op de heisa rond de ontvangstproblemen van de iPhone 4, besloot Apple-goeroe Steve Jobs half juli om elke koper van een iPhone 4 een gratis bumpercase te bezorgen. Wie er al een had aangeschaft, kan nog tot 30 september zijn investering terugvorderen.

Een bumpercase is een rubberen bandje dat moet voorkomen dat gebruikers de uitwendige antenne van de iPhone 4 rechtstreeks aanraken. Dat kan namelijk een vermindering van de signaalsterkte tot gevolg hebben.

[related_article id=”158256″]

Probleem kleiner dan gedacht
Apple grijpt die naderende deadline nu aan om het probleem nogmaals te bagatelliseren. “We weten nu dat het antenneprobleem van de iPhone 4 nog kleiner is dan eerst werd aangenomen. Daarom zullen er geen gratis hoesjes meer worden verstrekt voor toestellen die zijn aangekocht na 30 september”, schrijft Apple op zijn website.

“De weinige gebruikers die toch een bumpercase nodig hebben, moeten contact opnemen met AppleCare en worden verder geholpen”, lezen we nog. Daarnaast wordt de ‘niet tevreden, geld terug’-termijn weer teruggebracht naar de standaard dertig dagen. Deze werd in juli verlengd als reactie op de negatieve berichtgeving.

Antennagate, zoals de antenneperikelen van de iPhone 4 zijn gedoopt, heeft de verkoop van de smartphone niet of nauwelijks in de weg gestaan. Marktanalysebedrijf Piper Jaffray schat dat Apple tegen het einde van het jaar elf miljoen exemplaren van de iPhone 4 aan de man heeft gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business