Nieuws

Amerikaan consumeert meer nieuws door internet

Amerikanen besteden meer tijd aan nieuws dan tien jaar geleden. Dit komt door de toevoeging van online media.

Dit blijkt uit een onderzoek van Pew Research Center, waarvoor drieduizend volwassenen ondervraagd werden. Zij consumeren gemiddeld 57 minuten per dag aan nieuws via de krant, radio en televisie. Dit is evenveel als in 2000.

Maar, het grote verschil is dat ze nu dertien minuten extra besteden aan online nieuws. Dit brengt het totaal op zeventig minuten.

“Kort gezegd, in plaats van traditionele platformen te vervangen, integreren Amerikanen in toenemende mate nieuwe technologieën in hun gewoontes rond nieuwsconsumptie”, verklaart het onderzoeksbureau.

De totale bestedingstijd omvat overigens niet de tijd die de respondenten besteden aan nieuws via hun smartphone. Het is daarom waarschijnlijk dat het gemiddelde van zeventig minuten hoger ligt.

Traditioneel versus nieuw
83 procent verneemt, op de een of andere manier, het nieuws elke dag. 17 procent consumeert daarentegen helemaal geen nieuws.

36 procent gebruikt zowel traditionele als nieuwe media, 39 procent beperkt zich tot traditionele media, terwijl 9 procent zich alleen tot nieuwe technologieën wendt.

Online krant wint terrein
Het gebruik van de papieren krant neemt duidelijk af. 26 procent van de respondenten heeft op de dag vóór de enquête een dagblad gelezen. Twee jaar geleden was dat nog 30 procent en in 2006 was dat 38 procent.

De online krant wint daarentegen aan populariteit. De dag voor het onderzoek bezocht 17 procent de website van een dagblad. Dat is meer dan de 13 procent van 2008 en de 9 procent van 2006.

Zoekmachine
Ook specifiek zoeken naar een nieuwsonderwerp met een zoekmachine gebeurt vaker. 33 procent doet dit regelmatig. Twee jaar geleden bleef die teller steken op 19 procent.

31 procent zegt gebruik te maken van mobiel internet, maar slechts 8 procent gebruikt het regelmatig om het nieuws te lezen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business