Nieuws

HTC lanceert nieuwe Desires en webdiensten

In Londen lanceert telefoonmaker HTC een nieuwe Sense en twee Desires, ondersteund door online diensten. Ook verklapt de directeur dat er Windows Phone 7-telefoons van HTC op komst zijn. Maar iets concreets daarover vertelt hij niet.

Er zijn veel smartphones die azen op de gunsten van de consument. Met een aantal features moet de Sense-software afstand nemen van de concurrentie.

Zo is de opstarttijd teruggebracht naar tien seconden. HTC heeft ook het mailprogramma verfijnd, zodat mailaccounts in een samengestelde inbox met subtiele kleuren worden aangeduid. Er is ook een vipmap, waarin belangrijke mails verzameld worden.

Desire Z en HD
Het topmodel, de Desire, krijgt twee opvolgers: de Desire Z met uitklapbaar toetsenbord en de Desire HD met 4,3 inchscherm en 8 megapixelcamera. Geen verrassing die laatste, want het bestaan ervan was al gelekt.

[related_article id=”152275″]

HTC gaat ook onder andere Sony Ericsson en Samsung achterna door alle berichten van één contact te bundelen in een overzicht, of die informatie nu de vorm van mail, tweets of Facebookberichten aanneemt.

Kaartendienst
Ook nieuw is HTC Locations, een kaartendienst met een digitaal kompas die zich naast Google Maps positioneert en beschikt over offline kaarten. Extra kaarten zjin beschikbaar tegen betaling.

Nog een meerwaarde wordt geleverd door de webdiensten op de website htcsense.com, die evenwel alleen beschikbaar zijn voor nieuwe Androidtelefoons met Froyo (2.2) en de nieuwe Sense-interface. Sms-berichten worden online bijgehouden, zodat je ze ook op je laptop online kunt nalezen.

Terugvinden
Er komt een evenknie van de Find My iPhone-dienst van Apples MobileMe. Je kunt via de browser de telefoon laten rinkelen of een bericht op het scherm laten tonen. Voor de ergste gevallen is er een knop om de telefoon op afstand te wissen. De positie van het toestel is ook op een kaart te zien.

Over prijzen en verkrijgbaarheid zijn momenteel nog geen details.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business