Nieuws

Google wil online opslag voor zijn muziekdienst

Google is van plan om gebruikers 25 dollar per jaar aan te rekenen om digitale kopieën van hun aangekochte muziek te bewaren op Google-servers.

In februari knoopte Google al gesprekken aan met de vier grootste platenmaatschappijen over een muziekdienst, die ook een cloudcomponent zou hebben.

Ed Christman van Billboard schrijft dat er “een voorstel van Google circuleert bij de labels om gebruikers voor 25 dollar per jaar de mogelijkheid te geven om hun aankopen meteen naar hun cloudgebaseerde account te verplaatsen.”

Dat abonnementsgeld komt uiteraard boven op de prijs van individuele songs of albums. Muziek die bewaard wordt in zo’n online opslagplaats kan dan van daaruit gestreamd of gedownload worden.

[related_article id=”158901″]

Eerste beluistering gratis
In het voorstel staat ook dat gebruikers van de nieuwe muziekdienst van Google alle tracks een eerste keer gratis kunnen beluisteren. Daarna moeten ze het doen met een kort stukje van dertig seconden, zoals bij Apple iTunes. Bij Google geven ze evenwel geen commentaar op geruchten over dit voorstel.

Onze collega’s van CNet gingen te rade bij enkele andere contacten in de muziekindustrie, die het verhaal van Billboard bevestigen. Al voegen ze er ook aan toe dat de precieze voorwaarden nog zullen veranderen naarmate de gesprekken tussen de zoekgigant en de labels vorderen.

Het zal met andere woorden nog wel even duren alvorens het muziekverhaal van Google helemaal beklonken is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business