Nieuws

Omzetverwachtingen Adobe mager

De laatste fiscale inkomsten van Adobe waren fors, maar de vooruitzichten voor het vierde kwartaal zijn mager in vergelijking met de verwachtingen.

In het derde kwartaal rapporteert het bedrijf inkomsten van 230,1 miljoen dollar, oftewel 44 cent per aandeel, en een omzet van 990,3 miljoen dollar. Dat is met 42 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De Non-GAAP-inkomsten (alternatieve standaard dat de prestaties van een bedrijf meet) waren 54 cent per aandeel. Dit is eveneens meer dan de 985 miljoen dollar die Wall Street verwachtte.

Dan het minder goede nieuws. Adobe verwacht in het vierde kwartaal zijn omzet te verhogen van 950 miljoen naar 1 miljard dollar. De inkomsten zouden tussen de 35 en 41 cent per aandeel zijn en de Non-GAAP-inkomsten tussen 48 en 54 cent per aandeel. De beurs verwacht echter inkomsten van 53 cent per aandeel en een omzet van 1,03 miljard dollar.

Adobe zal dus serieuze inspanningen moeten leveren om aan de verwachtingen van Wall Street te voldoen.

Desondanks blijft topman Shantanu Narayen optimistisch. “We zijn op weg om een recordomzet te boeken in het fiscale jaar 2010”, zegt hij tegenover onze Amerikaanse collega’s van ZDNet.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business