Nieuws

IE9 al twee miljoen keer gedownload

De bètaversie van Internet Explorer 9 is in de eerste twee dagen na de lancering ruim twee miljoen keer gedownload.

Dat is flink wat meer dan de aandacht die voorganger IE8 trok. Na de release in augustus 2008 werd de browser in de eerste vijf dagen ‘slechts’ 1,3 miljoen keer gedownload.

“De eerste reacties zijn behoorlijk overweldigend en we zijn zeer vereerd door de feedback die we van onze klanten kregen”, schrijft Roger Capriotti op de blog van het Windows-team.

[related_article id=”161452″]

Sinds IE9 op 15 september werd vrijgegeven, heeft de website Beauty of the Web negen miljoen bezoeken gehad en zijn er daar meer dan 26 miljoen pagina’s bekeken. De IE Test Drive-pagina voor ontwikkelaars telt sinds vorige week vier miljoen pageviews.

Interface
Wat IE9 duidelijk van de vorige versie onderscheidt, is de manier waarop enkele sites worden weergegeven. Zo belooft Microsoft een rijkere en betere gebruikerservaring voor wie naar onder meer CNN, Facebook en Amazon surft. Met zeventig bedrijven bestaat er zo’n partnerovereenkomst.

Verder is de grafische interface minimalistisch, een beetje à la Google Chrome. Ook de ondersteuning voor de HTML 5-standaard, CSS3 en EcmaScript5 moet het verschil maken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business