Nieuws

Microsoft maakt Windows Live socialer

Microsoft wil zijn Windows Live-diensten beter laten samenwerken met andere diensten. Daarom voegt het een koppeling met LinkedIn en Facebook toe aan Hotmail en Messenger.

In een blogpost zegt Microsoft dat de LinkedInverbinding gebruikers van beide diensten de mogelijkheid biedt om makkelijker op de hoogte te blijven van wat er op beide netwerken gebeurt.

Een van de functies die worden toegevoegd, is het automatisch linken van contacten. Hierdoor kan je via Messenger updates krijgen over wat er op LinkedIn gebeurt, en kun je zelf ook updates naar het zakelijke netwerk sturen.

[related_article id=”161452″]

Knoeiboel met contactenlijsten
Het zal ook mogelijk worden om via Hotmail te chatten met Facebookvrienden – een dienst die momenteel al wordt uitgeprobeerd in Messenger.

“Ongeveer vijftig procent van de gebruikers is actief op twee of meer sociale netwerken. En als je niet oplet, wordt het een knoeiboel voor je contactenlijst als je netwerken samenvoegt”, zegt Jeff Kunins van Windows Live.

Microsoft doet flink wat moeite om koppelingen met andere sociale netwerken mogelijk te maken, zowel in Messenger en Hotmail als in foto- en videodiensten en Outlook, waar de social connector een belangrijke nieuwe functie is.

Vanaf vandaag is trouwens ook de gratis online kantoorsuite Office Web Apps beschikbaar voor Belgische gebruikers (en ook in Australië, Duitsland Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Rusland). Eerder waren de webversies van Excel, Word, PowerPoint en OneNote al te gebruiken in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business