Nieuws

Wikipedia wil meer video

De Wikimedia Foundation wil meer video’s beschikbaar maken op haar website Wikipedia. Hiervoor zal zij gebruikmaken van P2P-Next.

De pagina’s op Wikipedia bestaan voornamelijk uit tekst en foto’s. Omdat het gebruik van video echter groeit, wil Wikimedia Foundation dit graag ook stimuleren.

“Een potentieel probleem is echter dat het aanbieden van video veel meer kost dan het presenteren van tekst en foto’s”, meldt het bedrijf op zijn blog. “Bandbreedkosten kunnen ons budget verzadigen of zouden ervoor kunnen zorgen dat er minder geld is voor andere projecten. Daarom is het belangrijk om nu alvast distributieplatformen te testen en te kijken welke samenwerkingsverbanden we aan kunnen gaan.”

P2P-Next
Om meer videobeelden weer te geven, experimenteert de organisatie met P2P-Next. Dit is een project van de Europese Unie, dat onder meer ondersteund wordt door de Technische Universiteit Delft en de Britse omroep BBC.

P2P-Next moet grote uitzendingen via internet mogelijk maken door de kosten fors te verlagen, door gebruik te maken van de peer-to-peer-technologie en van content delivery networks (CDN).

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business