Chrome haalt Firefox snel in

Het marktaandeel van Chrome, de webbrowser van Google, groeit pijlsnel. De browser staat nu op de derde plaats, na Internet Explorer en Firefox. Dit meldt de technologiesite Pingdom.

Chrome bestaat nog maar twee jaar, maar ontwikkelt zich in een ijltempo. Het is al toe aan versie zes.

Vóór de komst van Chrome was Firefox de lieveling van techneuten. De groei van de browser van Mozilla vlakt echter nogal af. Na Internet Explorer is Firefox nog steeds verreweg de grootste, maar marktaandeel winnen zit er niet meer bij. Vorig jaar was dat 31,5 procent en daar is dit jaar niets bij gekomen.

Verdriedubbeling
Chrome wint daarentegen 7,8 procent, tot 11,5 procent in 2010. Dat is een verdriedubbeling. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat Chrome de tweede plaats bemachtigt.

Overigens verliest IE eveneens; dat is al zo sinds de komst van Firefox in 2004. De Microsoftbrowser daalt van 58,4 procent naar 49,9 procent dit jaar. Na Chrome volgen Safari, Opera en nog kleinere spelers.

Mindshare
Wat ook wijst op een groeiende populariteit van Chrome is de toenemende mindshare. Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in Googles browser. De bekendheid groeit harder dan het marktaandeel.

Het grote voordeel dat Google heeft, is dat het over een paar van de meest gebruikte websites ter wereld beschikt. Daarop kan het advertenties over zijn browser plaatsen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business