Nieuws

Gbridge 2.0.0

Je gebruikt Google Talk, maar je kijkt wat meewarig naar de mogelijkheden van krachtigere chatprogramma’s als Messenger? Installeer dan Gbridge: een extensie voor Google Talk die allerlei bijkomende functies mogelijk maakt.

Na de installatie verschijnen, na je aanmelding bij Google, in het programmavenster van Gbridge je contactpersonen van Google Talk.

Daar kan je dus mee chatten. Niks nieuws, ware het niet dat het chatverkeer volledig versleuteld verloopt via een VPN-verbinding tussen jouw pc en die van je contactpersoon.

[download_file]

Maar er is meer. De functie SecureShare maakt het mogelijk dat je mappen op je eigen pc deelt met specifieke vrienden; of met andere pc’s waarop je eventueel zelf bent aangemeld. Meer zelfs, Gbridge kan ervoor zorgen dat zo’n share op gezette tijden naar je eigen toestel wordt overgeheveld (AutoSync) of dat een map met zo’n share wordt gesynchroniseerd.

[related_article id=”158901″]

Foutmelding
Tijdens onze tests krijgen we op één toestel wel de melding dat er blijkbaar een DNS-resolving-service werd gebruikt die geen ‘typocorrection’ toelaat – de voorgestelde poging om dat op te lossen mislukt echter. Diezelfde foutmelding verschijnt overigens ook wanneer we proberen een bepaalde share automatisch naar een van onze andere toestellen te back-uppen.

Het is ook mogelijk (onder meer via de ingebouwde VNC-module) om het bureaublad van een van je contactpersonen over te nemen en op die manier het toestel samen te bedienen.

Er zitten weliswaar nog wat haken en ogen aan Gbridge, maar Google Talk-gebruikers hebben hiermee veel meer mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business