Nieuws

Opera verbetert veiligheid en stabiliteit

Fans van de Noorse browser Opera worden vergast op een update die veiligheidslekken dicht en voor betere stabiliteit zorgt.

Opera 10.63, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, patcht een aantal problemen die voor veiligheidsrisico’s kunnen zorgen.

Zo kan er een domeincontrole omzeild worden die de deur openzet voor datadiefstal, is er een herlaadprobleem dat cross-site scripting toelaat, kunnen afgeschermde videostreams toch onderschept worden en is er een probleem met hoe Javascript zich in bepaalde situaties gedraagt.

Al deze veiligheidsproblemen zijn nu aangepakt in versie 10.63. De programmeurs bij Opera hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook enkele problemen met de stabiliteit van de browser op te lossen. Enkele voorbeelden van problemen die nu tot het verleden behoren: Opera Unite Messenger laadde niet altijd, bij het openen van een tabblad op de achtergrond verdween de startbalk soms, en de CPU werd 100% belast bij het opstarten van de browser.

Gebruikers die de automatische updates van Opera aangevinkt hebben, hoeven niets te doen en worden vanzelf naar versie 10.63 gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business