Nieuws

Intel verkoopt meer dan verwacht

Intel verkocht afgelopen kwartaal voor 11,1 miljard dollar aan chips. Beter dan verwacht en een record voor de grootste chipfabrikant ter wereld.

Volgens Inteldirecteur Paul Otellini speelt de sterke vraag van de bedrijfsmarkt een grote rol in de verkoopgroei. In het derde kwartaal van vorig boekjaar werd er 18% minder verkocht. De nettowinst stijgt nu met maar liefst 59% op jaarbasis tot 2,96 miljard dollar.

In het laatste kwartaal van het boekjaar verwacht Otellini een verkoop van 11,4 miljard dollar, met een afwijking van 400 miljoen. In het vierde kwartaal liggen de inkomsten uit de verkoop aan consumenten traditioneel een stuk hoger.

[related_article id=”152275″]

Sandy Bridge Core i
De topman ziet de toekomst rooskleurig in. Begin volgend jaar moeten de eerste systemen met Core i-processoren van de nieuwe Sandy Bridge-lijn beschikbaar zijn.

“Sandy Bridge betekent de grootste prestatiegroei in onze geschiedenis en we verwachten dat ook in de verkoop terug te zien”, zei Otellini volgens CNet tijdens een voorstelling van de kwartaalcijfers.

Tabletmarkt
Daarnaast rekent Intel op de ontluikende tabletmarkt. Otellini is niet te beroerd om de verdienste van de iPad van Apple te erkennen, maar stelt zich zeer strijdvaardig op. Hij verwacht dat Intel de tabletmarkt zal veroveren met zijn Atomprocessors van de Oak Trail-lijn. Dezelfde processors zullen ook te vinden zijn in Google TV-producten.

“In de komende maanden worden er tablets met Intelchips gelanceerd in alle mogelijke vormen en maten en met verschillende besturingssystemen. Tabletcomputers zijn een nieuwe uitdaging voor ons, net zoals minilaptops drie jaar geleden. We verwachten eenzelfde groei”, aldus Paul Otellini.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business