Nieuws

Paus: Technologie verwart waarheid en illusie

Paus Benedictus XVI denkt dat gebruikers van moderne technologie het onderscheid tussen waarheid en illusie niet kunnen maken.

Dat zei hij op een congres voor katholieke media, volgens het persbureau AFP. De paus stelt dat de media in toenemende mate afhankelijk zijn van beelden die gemanipuleerd kunnen worden, en daarom tot verwarring kunnen leiden.

“Nieuwe technologieën en de veranderingen die ze meebrengen kunnen leiden tot verwarring tussen werkelijkheid en de virtuele realiteit”, zegt hij. “Het beeld kan los komen te staan van de werkelijkheid, het kan een virtuele wereld voortbrengen met diverse gevolgen, zoals het risico van onverschilligheid tegenover het echte leven.”

Volgens hem moet het gebruik van nieuwe technologieën "een alarmbel" laten afgaan.

Bloggen, dat wel
Deze toespraak strookt echter absoluut niet met eerdere berichten. Zo’n acht maanden geleden riep de paus zijn priesters namelijk op om te bloggen. Alleen een website onderhouden om een religieuze boodschap de wereld in te sturen is niet voldoende. Nee, priesters moeten ook bloggen en gebruikmaken van nieuwe communicatietools.

Een jaar geleden lanceerde hij zelfs een YouTubekanaal, en zes maanden geleden kwam hij met Facebook en iPhone-applicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business