Nieuws

Mozilla krijgt nieuwe topman

Gary Kovacs. Dat is de naam van de nieuwe directeur die Mozilla heeft aangeduid. De openbronorganisatie geeft met deze benoeming aan dat de toekomst van Firefox bij mobiele toepassingen en gebruikersinterfaces ligt.

Aftredend topman John Lilly stelt Kovacs in een blogpost voor als zijn opvolger. En er is ook een officiële mededeling van Mozilla die het nieuws bevestigt.

Multimedia en mobiel
Het is opmerkelijk dat Kovacs aan het hoofd komt te staan van Mozilla, maar de carrière van de man zegt iets meer over de richting die de organisatie zal uitgaan. De nieuwe leider van Mozilla is gepokt en gemazeld in de wereld van softwareontwikkeling.

Lilly merkt op dat Kovacs flink wat ervaring heeft in interactieve multimedia en mobiele toepassingen – twee gebieden die van levensbelang zijn voor de toekomst van het browsen. Kovacs was eerder actief bij de bedrijven Macromedia, Adobe en Sybase.

[related_article id=”161563″]

“Gary Kovacs heeft zijn wortels op de slagvelden die de toekomst van het open web zullen bepalen: mobiel en multimedia. Hij is ook verschillende keren nauw betrokken geweest bij het verder uitbouwen van grote organisaties”, aldus Lilly.

En er zit inderdaad een behoorlijke ondernemingsgeest in de ervaring die Kovacs heeft opgebouwd. Vóór zijn overstap naar Mozilla was Kovacs verantwoordelijk voor markten, oplossingen en producten bij Sybase, nu onderdeel van SAP. Daarvoor was hij topman in de mobiele afdeling van Adobe, en bij Macromedia was Kovacs verantwoordelijk voor productmarketing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business