De berg geld van Google blijft maar groter worden. Het internetbedrijf toont zijn kwartaalresultaten, en die zijn beter dan analisten hadden verwacht. De omzet in dat derde kwartaal bedraagt 5,48 miljard dollar – analisten op Yahoo Finance hielden het op een voorspelling van 5,25 miljard. De winst werd afgeklokt op 2,17 miljard dollar, en dat […]


De berg geld van Google blijft maar groter worden. Het internetbedrijf toont zijn kwartaalresultaten, en die zijn beter dan analisten hadden verwacht.

De omzet in dat derde kwartaal bedraagt 5,48 miljard dollar – analisten op Yahoo Finance hielden het op een voorspelling van 5,25 miljard. De winst werd afgeklokt op 2,17 miljard dollar, en dat is een stijging van 32 procent in vergelijking met de nettowinst van 1,64 miljard dollar een jaar geleden.

Patrick Pichette, financieel directeur bij Google: “We zijn erg blij met deze resultaten van het derde kwartaal, en het is duidelijk dat de digitale economie verder blijft groeien, in een hoog tempo.”


[related_article id=”158901″]

De inkomsten uit de Google-sites met AdWords en sites uit het Google-netwerk (die werken met AdSense) stegen 22 procent in vergelijking met vorig jaar. Googles eigen sites zijn goed voor 67 procent van alle omzet; partnersites zorgen voor de rest.

Is YouTube al winstgevend?
Jonathan Rosenberg, de baas van de productmanagers bij Google, vertelde de financiële analisten dat Google drie belangrijke mijlpalen heeft bereikt. Het bedrijf zit op het goede spoor om 2,5 miljard dollar per jaar uit displayadvertenties en 1 miljard dollar uit mobiele toestellen te halen, en het begint ook te verdienen aan de 2 miljard keren dat mensen per week naar YouTube-filmpjes kijken.

Displayadvertenties op websites zijn al lang een doelwit voor Google, dat bedrijven en agentschappen die miljarden dollars uitgeven aan zoekadvertenties wil overtuigen om op hun websites gebruik te maken van hun displaydiensten. Over YouTube is minder bekend. Topman Eric Schmidt zei eerder al dat Google verwacht dat YouTube dit jaar rendabel wordt. Maar de vraag of dat al het geval is, wordt ontweken, wat doet vermoeden van niet.

1.500 nieuwe aanwervingen
Cash is koning bij Google: het bedrijf heeft 33,4 miljoen dollar in kas. Het afgelopen kwartaal werden er 1.500 nieuwe mensen aangeworven, wat het totale aantal op 23.331 brengt.

Pichette benadrukt in zijn toelichting van de resultaten dat “Google zichzelf nog steeds ziet als een groeibedrijf, op een moment dat veel mensen in Silicon Valley vooral naar Facebook en Twitter kijken als het over groei op het internet gaat.” Google blijft verder zoeken naar mogelijkheden om te groeien, en probeert de juiste mensen aan te werven die de internetgigant hierbij kunnen helpen.