Nieuws

Minder privacy op LinkedIn voor nieuwsgierigen

LinkedIn verandert een deel van zijn privacybeleid. Wie de bezoekers van zijn profiel wil kennen, moet zelf een hoop meer gegevens vrijgeven.

De verandering wordt door LinkedIn verkocht als een verbetering van de profielstatistieken. Je kunt voortaal de volledige naam, titel en bedrijfsnaam zien van mensen die je profiel bekijken. Tot nu toe bleven die bezoekers vaak anoniem.

Maar die extra informatie heeft wel een prijs. Als je een niet-betalend lid van LinkedIn bent, moet je je privacy prijsgeven. Je moet je volledige naam en je functie ook tonen aan de mensen van wie je het profiel bekijkt.

Wil je dat echt niet, dan kun je nog steeds de instellingen veranderen, zodat je niets deelt. Maar LinkedIn zal je dan geen profielstatistieken meer geven.

Betalende leden mogen in alle verborgenheid blijven kijken naar profielen. Zij krijgen dan nog steeds toegang tot de statistieken. Maar LinkedIn raadt wel aan toch de informatie te delen. Dat kan leiden tot nieuwe vrienden of nieuwe klanten, zo oordeelt het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business