Nieuws

AMD wacht met tabletchip

AMD-baas Dirk Meyer zegt dat zijn bedrijf de tabletmarkt zal aanpakken met “geweldige graphics”. Maar haast heeft de chipmaker niet.

“Ik verwacht dat we de komende tijd tabletcomputers in verschillende vormen en diktes gaan zien. Het ziet er naar uit dat het een grote nieuwe markt is”, zegt Meyer in een gesprek naar aanleiding van de kwartaalresultaten. De populairste tablet is momenteel de iPad, die gebruikmaakt van Apples A4-processor. Ook concurrent Intel begeeft zich op de tabletmarkt met zijn Oak Trail Atomprocessor.

Meyer: “In het beste geval heeft een tablet een vermogensverlies van 2 à 3 watt – een beetje meer dan de helft van wat een netbook zonder ventilator tolereert. Ik verwacht dat onze klanten componenten in tablets zullen stoppen die ontworpen zijn voor netbooks. En daarom zal je de komende jaren AMD-oplossingen terugvinden in tablets.”

[related_article id=”152275″]

Investeringen rechtvaardigen
Maar dat betekent niet dat AMD op dit moment veel geld wil investeren in onderzoek en ontwikkeling. “Dat doen we pas wanneer de markt groot genoeg is om dergelijke investeringen te rechtvaardigen. We zijn nog steeds geen grote speler in de notebookmarkt, dus lijkt het me onzinnig om nu al onze pijlen op tablets te richten.”

En wat zal zo’n AMD-tabletchip dan te bieden hebben? “We zullen een gedifferentieerd aanbod hebben met geweldige graphics en videotechnologie”, aldus de AMD-baas.

De komst van de tablet is volgens Meyer een verstoring van de notebookmarkt. “Als je aan vijf mensen vraagt of tablets een kannibaliserend effect hebben op netbooks of laptops, dan krijg je vijf verschillende antwoorden. Wij verwachten op dit moment toch vooral nog een gezonde groei in het segment van de notebooks.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business