Nieuws

Chrome versie 7 op tijd

Google geeft Chrome 7.0.517.41 voor Windows, Mac en Linux vrij. De versie bevat functies die voorheen alleen in de bèta beschikbaar waren.

Google volgt netjes zijn releaseyclus, die het recentelijk ingevoerd heeft. Het technologiebedrijf streeft ernaar om elke zes weken een nieuwe versie van zijn browser te lanceren, met telkens meer functies en stabiliteit.

Nieuw aan versie 7 is de bijgewerkte HTML 5-parser, en de browser is voorzien van een HTML 5 bestandsapplicatie programming interface. Dit maakt het voor webgebaseerde content mogelijk om de inhoud van lokale bestanden te lezen.

[related_article id=”158901″]

Chrome 7 kan ook complete directory’s uploaden, en Mac OS X-gebruikers krijgen volledige AppleScript-ondersteuning voor de automatisering van de gebruikersinterface. Er zijn ook nieuwe opties om cookies te beheren.

Daarnaast zijn er honderden veiligheidslekken gedicht, zoals de bug die de browser laat crashen wanneer de internetter form autofill gebruikt of mogelijke geheugencorruptie aantoont met geanimeerde gifs.

De update is beschikbaar via de Chrome-blog.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business