Nieuws

Meer dan 100.000 apps in Android Market

Android, het mobiele besturingssysteem van Google, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: in de Android Market zijn 100.000 applicaties beschikbaar.

Het nieuws, door Google aangekondigd op zijn Twitteraccount voor Androidontwikkelaars, komt zo’n twee jaar na de lancering van de Android Market. In april werd het aantal door AndroLib op 50.000 geschat. Maar dat is met een korrel zout te nemen, aangezien deze site het aantal momenteel op 150.000 applicaties schat.

Android als Apple-alternatief
Google heeft wel nog flink wat achterstand ten opzichte van Apple. Vorige week nog zei topman Steve Jobs dat het aantal applicaties in de App Store intussen de grens van 300.000 is gepasseerd. Maar de 100.000 applicaties van Android zijn zeker het vermelden waard, omdat het Android bevestigt in zijn rol als Apple-alternatief voor ontwikkelaars en consumenten.

Voor de officiële aankondiging van Google had de New York Times al een verhaal over deze mijlpaal. Daarin wordt benadrukt dat er voor Androidontwikkelaars toch nog veel uitdagingen zijn. Zo zijn er vaak subtiele (maar belangrijke) verschillen tussen de honderden verschillende Androidtoestellen, en zijn er toch heel wat ontwikkelaars met bezwaren tegen Checkout, het betalingssysteem van Google.

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business