Nieuws

Starter 5.6.2.9

Wil je in Windows een overzicht van alle lopende processen, geïnstalleerde services en automatisch opstartende programma’s, dan moet je op verschillende plaatsen aankloppen. Starter verzamelt ze in één handige interface.

Starter is natuurlijk niet de enige opstartbeheerder, maar wel een van de meest overzichtelijke met een Nederlandstalige interface.

Autostart in categorieën
Op drie afzonderlijke tabbladen krijg je alle autostarts, processen en services mooi opgesomd. De autostarts zijn opgesplitst in diverse categorieën, naargelang de plaats van waaruit ze mee met Windows worden opgestart (register, opstartmappen, ini-bestanden).

[download_file]

Het volstaat om een vinkje weg te halen als je een item niet meer mee wilt laten opstarten. Je kunt de vinkjes op elk moment weer terugplaatsen.

[related_article id=”160534″]

Zo’n item definitief verwijderen kan ook. Ben je echter niet zeker van je zaak, open dan het contextmenu en probeer via de optie Zoeken op internet meer feedback te krijgen, bijvoorbeeld via Google of Sysinfo.org. Handig is ook dat je vanuit dit contextmenu direct naar de programmamap of de registersleutel van het geselecteerde item kunt gaan.

Processen herstarten
Ook actieve processen kun je op elk moment beëindigen en weer herstarten. De prioriteit aanpassen (hoog of below normal, bijvoorbeeld) is eveneens mogelijk.

Ongeveer hetzelfde verhaal geldt bij de services. Ook die kun je stopzetten en herstarten of het opstarttype wijzigen. Zowel bij de processen als bij de services vind je een handige shortcut terug om opzoekingen op het internet te verrichten.

Gevorderde gebruikers krijgen via de knop Nieuw ook de mogelijkheid zelf een item te maken, althans wat autostarts en processen betreft.

Starter mag dan weinig nieuws toevoegen, de tool maakt het beheer van autostarts, processen en services een stuk makkelijker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business