Nieuws

Vitamin D Video Starter Edition 1.4.1

Je hebt een IP-camera of een eenvoudige webcam? Dan kun je die met behulp van Vitamin D tot een bewakingscamera omvormen.

De gratis Start Edition is wel beperkt tot slechts één camera, maar wellicht kan dat voor jou volstaan. De installatie is eenvoudig en je aangesloten camera wordt normaliter automatisch herkend.

De vergrootglasknop brengt je meteen naar een zoekscherm. Daar zie je de opgenomen beelden verschijnen van de bewegingen die de camera heeft vastgelegd. Deze beelden laten zich overigens ook vertraagd of versneld bekijken.

Mensen herkennen
Je bepaalt zelf hoeveel videomateriaal je op schijf wilt bewaren. Daarbij kun je een maximale bestandsgrootte dan wel een tijdsperiode instellen, bijvoorbeeld twee dagen. De tool blijft in principe beelden opnemen tot wanneer je de opnamefunctie zelf uitschakelt in de Monitor View.

Bijzonder aan deze tool is dat die niet alleen bewegingen kan registreren, maar ook personen kan herkennen. Dat geeft natuurlijk extra mogelijkheden in combinatie met allerlei regels die je in deze tool kunt opstellen.

Zo kun je aangeven dat de camera naar bepaalde personen moet speuren, bijvoorbeeld wanneer die zich in een afgebakend gebied van het camerabeeld bevinden. Is dat inderdaad het geval, dan kun je automatisch een geluidssignaal laten horen of een e-mail laten versturen.

Naast personen kan je het programma ook laten reageren op ‘Any object’ (waarbij je objecten kleiner dan een instelbare pixelgrootte kunt laten negeren) of op ‘Unknown objects’.

Om de Starter Edition van deze videosoftware te kunnen downloaden, moet je wel nog even een e-mailadres achterlaten op de site van Vitamin D.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business