Nieuws

Android-app voor soldaat met trauma

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een Android-app ontwikkeld waarmee soldaten een dagboek van hun gevoelens kunnen bijhouden.

De applicatie, T2 MoodTracker genaamd, is bedoeld voor soldaten die met post-traumatische stress, hersenbeschadiging, een depressie of angsten kampen. Soldaat zijn is echter geen vereiste, je vindt het programma gratis in de Android Market.

Grafiekjes
Met behulp van zes schuifknopjes geef je aan in welke mate je op dat moment lijdt onder stress, angsten, depressie, post-traumatische stress, hoofdpijn en hoe je je over het algemeen voelt.

[related_article id=”161563″]

Die gegevens worden vervolgens in een grafiekje gegoten. Ook kun je notities maken om een bepaalde keuze te illustreren. Als je de T2 MoodTracker een tijdje dagelijks gebruikt, kun je aan de hand van de grafieken een evolutie zien van je gemoedstoestand.

Dit kan soldaten zowel aan het oorlogsfront als thuis helpen. Een tip op het openingsscherm luidt immers: “Om de vicieuze cirkel van gewelddadig gedrag te doorbreken, is het belangrijk om te beseffen waardoor je getriggerd wordt.”

“Kom je er in je eentje niet uit, dan kun je de resultaten voorleggen aan een therapeut”, vertelt psycholoog Perry Bosmajian, die meewerkte aan de ontwikkeling, aan het persagentschap van het Amerikaanse leger.

Vier sterren
Op dit moment hebben ruim vijfduizend Androidgebruikers de app gedownload, zegt Bosmajian. “De T2 MoodTracker wordt gebruikt op alle continenten behalve Antartica, en heeft een waardering van vier sterren in de Android Market”, aldus de psycholoog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business