Nieuws

iMovie ’11

Net zoals iPhoto ziet ook de nieuwe versie van iMovie eruit zoals de oude, maar dan met de toevoeging van enkele creatieve opties. De belangrijkste zijn de filmtrailertemplates. Deze templates stellen je in staat om korte, thematische video’s te maken, zoals je die ook ziet in bioscopen.

Andere uitbreidingen zijn een betere geluidsbewerking, een tool die mensen kan zoeken (en kan aangeven wanneer ze in beeld lopen) en nieuwe effecten.

Vrienden detecteren
Filmtrailers bestaan naast de gewone projectthema’s, maar worden specifiek gemaakt om de nadruk op mensen te leggen. Dat kan gaan van één mens tot zes vrienden. Elke template vertelt je welk soort clips je nodig hebt, en hoeveel mensen er in elk shot moeten zitten. Een ‘mensendetector’ scant je video om te zien wie er zich in bevindt, en achterhaalt eveneens of die persoon genoeg aanwezig is om het shot te kunnen gebruiken.

[related_article id=”158256″]

Het loslaten van de mensenzoeker op je video’s kan net zoals bij de beeldstabilisator wat tijd in beslag nemen. Maar als je een leuke filmtrailer wil maken, is het het wachten waard.

Trailers zijn erg makkelijk te maken, vooropgesteld dat je het juiste bronmateriaal hebt. Als je van plan bent een filmtrailer te maken, kun je daar al rekening mee houden tijdens de opname. En zelfs als dat niet gebeurd is, kan iMovie zowat alle gescande beelden gebruiken in een trailer, zelfs als die afwijkt van het oorspronkelijke storyboard.

Geluidsaanpassingen
Een verbeterde functie die allicht vaker gebruikt zal worden dan de filmtrailers, zijn de audio-aanpassingen die je in iMovie kan doen. Met een simpele druk op de knop kun je die aan- of uitzetten. Een audiogolf duidt meteen aan welke stukken te luid zijn. Het is erg makkelijk om het volume te wijzigen, zowel voor de volledige clip als voor een bepaald segment.

Naast de algemene audio-aanpassingen zijn er twintig geluidseffecten die je kan gebruiken: mensen een robot- of een alienstem geven, ze laten klinken alsof ze door een telefoon praten, of de toonhoogte naar boven of beneden halen.

iMovie ’11 komt ook met enkele nieuwe visuele effecten op de proppen, en met twee nieuwe thema’s: eentje voor sport, en een ander voor nieuwsgebeurtenissen. De nieuwe effecten horen thuis in het rijtje van bestaande effecten en overgangen, en bieden bijvoorbeeld vertraagde herhalingen en overgangen aan die netjes getimed kunnen worden met de achtergrondmuziek.

Om je video te exporteren, zijn er nieuwe online opties om je meesterwerk meteen op Facebook, YouTube of MobileMe te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business